Ονομασία | Περιοχή | Είδος Γάλατος | |
1. | Φέτα | Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ν. Λέσβου, Θεσσαλία | Πρόβειο ή μίγμα πρόβειου και γίδινου έως 30% κ.β. |
2. | Κασέρι | Μακεδονία, Θεσσαλία, Ν. Λέσβου, Ν. Ξάνθης | Πρόβειο ή μίγμα πρόβειου και γίδινου έως 20% κ.β. |
3. | Μανούρι | Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία | Τυρόγαλα από πρόβειο ή γίδινο γάλα ή μίγμα αυτών και γάλα πρόβειο ή γίδινο ή κρέμα αυτού |
4. | Γαλοτύρι | Ήπειρος, Θεσσαλία | Πρόβειο, γίδινο ή μίγματα αυτών |
5. | Κεφαλογραβιέρα | Δυτ. Μακεδονία, Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία | Πρόβειο ή μίγμα πρόβειου και γίδινου έως 10% κ.β. |
6. | Καλαθάκι Λήμνου | Νήσος Λήμνου | Πρόβειο ή μίγμα πρόβειου με γίδινο έως 30% κ.β. |
7. | Γραβιέρα Αγράφων | Περιοχή Αγράφων | Πρόβειο ή μίγμα πρόβειου με γίδινο έως 30% κ.β. |
8. | Κοπανιστή | Νομός Κυκλάδων | Αγελαδινό, πρόβειο ή γίδινο |
9. | Γραβιέρα Κρήτης | Νήσος Κρήτης | πρόβειο ή μίγμα πρόβειου με γίδινο έως 20% κ.β. |
10. | Κατίκι Δομοκού | Περιοχή Δομοκού | Γίδινο ή μίγμα αυτού με πρόβειο |
11. | Ξυνομυζήθρα Κρήτης | Νήσος Κρήτης | Τυρόγαλα από γάλα πρόβειο, γίδινο ή μίγμα αυτών |
12. | Σαν Μιχάλη | Νήσος Σύρος | Αγελαδινό |
13. | Μετσοβόνε | Επαρχία Μετσόβου | Αγελαδινό, ή μίγμα αυτού με γάλα πρόβειο και γίδινο μέχρι 20 % κ.β. |
14. | Γραβιέρα Νάξου | Νήσος Νάξου | Αγελαδινό, ή μίγμα αυτού με γάλα πρόβειο και γίδινο μέχρι 20 % κ.β. |
15. | Πηχτόγαλο Χανίων | Νομός Χανίων | Γίδινο ή πρόβειο ή μίγματα αυτών |
16. | Ανεβατό | Νομός Γρεβενών και Επαρχία Βοΐου Κοζάνης | Πρόβειο ή γίδινο ή μίγματα αυτών |
17. | Μπάτζιος | Θεσσαλία, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία | Πρόβειο ή γίδινο ή μίγματα αυτών |
18. | Φορμαέλα Αράχωβας Παρνασσού | Δήμος Αράχωβας | Γίδινο ή πρόβειο ή μίγματα αυτών |
19. | Σφέλα | Νομός Μεσσηνίας και Νομός Λακωνίας | Πρόβειο ή γίδινο ή μίγματα αυτών |
20. | Λαδοτύρι Μυτιλήνης | Νήσος Λέσβος | Πρόβειο ή μίγμα αυτού με γίδινο |
Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.
Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.