Posted by SIDIR on 10:58 μ.μ.
Στο παραπάνω γράφημα μπορείτε να δείτε την παραγωγή πρόβειου γάλακτος από τους Έλληνες παραγωγούς καθώς και τον αριθμό τους από το 2002 έως το 2008. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ενώ ο αριθμός των παραγωγών μειώνεται η παραγωγή αυξάνεται. Από την συγκεκριμένη παρατήρηση προκύπτει ότι πηγαίνουμε σε πιο δυναμική προβατοτροφία.
Read more »
Posted by SIDIR on 10:52 μ.μ.
Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού. Ας σημειωθεί εδώ ότι η φέτα κατέχει το 44% της κατανάλωσης τυριών στην Ελλάδα. Στο ίδιο γράφημα εμφανίζονται και θάνατοι της κάθε χώρας από καρδιαγγειακά νοσήματα ώστε να απενοχοποιηθεί η κατανάλωση τυριού.
Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτύπωνε την κατάσταση πριν από την κρίση. Πριν από την κρίση η κατανάλωση τυριού σημείωνε αύξηση κατά 4-5% ετησίως, από το 2009 και έπειτα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 2%-2,5% ετησίως κατά μέσο όρο . Η κατάσταση για το 2011 διαμορφώθηκε ως εξής:
Χώρα | κιλά/έτος |
Γαλλία | 26,3 |
Ισλανδία | 24,1 |
Ελλάδα | 23,4 |
Γερμανία | 22,9 |
Φινλανδία | 22,5 |
Ιταλία | 21,8 |
Ελβετία | 20.8 |
Αυστρία | 19,9 |
Ολλανδία | 19,4 |
Τουρκία | 19.2 |
Σουηδία | 19.1 |
Νορβηγία | 17,4 |
Τσεχική Δημοκρατία | 16.3 |
Ισραήλ | 16.1 |
Ηνωμένες Πολιτείες | 15.1 |
Καναδάς | 12.3 |
Αυστραλία | 11,7 |
Αργεντινή | 11,5 |
Πολωνία | 11.4 |
Ουγγαρία | 11,0 |
Ηνωμένο Βασίλειο | 10,9 |
Read more »