Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού. Ας σημειωθεί εδώ ότι η φέτα κατέχει το 44% της κατανάλωσης τυριών στην Ελλάδα. Στο ίδιο γράφημα εμφανίζονται και θάνατοι της κάθε χώρας από καρδιαγγειακά νοσήματα ώστε να απενοχοποιηθεί η κατανάλωση τυριού.
Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτύπωνε την κατάσταση πριν από την κρίση. Πριν από την κρίση η κατανάλωση τυριού σημείωνε αύξηση κατά 4-5% ετησίως, από το 2009 και έπειτα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 2%-2,5% ετησίως κατά μέσο όρο . Η κατάσταση για το 2011 διαμορφώθηκε ως εξής:
Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτύπωνε την κατάσταση πριν από την κρίση. Πριν από την κρίση η κατανάλωση τυριού σημείωνε αύξηση κατά 4-5% ετησίως, από το 2009 και έπειτα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 2%-2,5% ετησίως κατά μέσο όρο . Η κατάσταση για το 2011 διαμορφώθηκε ως εξής:
Χώρα | κιλά/έτος |
Γαλλία | 26,3 |
Ισλανδία | 24,1 |
Ελλάδα | 23,4 |
Γερμανία | 22,9 |
Φινλανδία | 22,5 |
Ιταλία | 21,8 |
Ελβετία | 20.8 |
Αυστρία | 19,9 |
Ολλανδία | 19,4 |
Τουρκία | 19.2 |
Σουηδία | 19.1 |
Νορβηγία | 17,4 |
Τσεχική Δημοκρατία | 16.3 |
Ισραήλ | 16.1 |
Ηνωμένες Πολιτείες | 15.1 |
Καναδάς | 12.3 |
Αυστραλία | 11,7 |
Αργεντινή | 11,5 |
Πολωνία | 11.4 |
Ουγγαρία | 11,0 |
Ηνωμένο Βασίλειο | 10,9 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου