Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εικόνα η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση τυριού. Ας σημειωθεί εδώ ότι η φέτα κατέχει το 44% της κατανάλωσης τυριών στην Ελλάδα. Στο ίδιο γράφημα εμφανίζονται και θάνατοι της κάθε χώρας από καρδιαγγειακά νοσήματα ώστε να απενοχοποιηθεί η κατανάλωση τυριού.
Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτύπωνε την κατάσταση πριν από την κρίση. Πριν από την κρίση η κατανάλωση τυριού σημείωνε αύξηση κατά 4-5% ετησίως, από το 2009 και έπειτα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 2%-2,5% ετησίως κατά μέσο όρο . Η κατάσταση για το 2011 διαμορφώθηκε ως εξής:
Ο συγκεκριμένος πίνακας αποτύπωνε την κατάσταση πριν από την κρίση. Πριν από την κρίση η κατανάλωση τυριού σημείωνε αύξηση κατά 4-5% ετησίως, από το 2009 και έπειτα υπάρχει μια μείωση της τάξης του 2%-2,5% ετησίως κατά μέσο όρο . Η κατάσταση για το 2011 διαμορφώθηκε ως εξής:
| Χώρα | κιλά/έτος |
| Γαλλία | 26,3 |
| Ισλανδία | 24,1 |
| Ελλάδα | 23,4 |
| Γερμανία | 22,9 |
| Φινλανδία | 22,5 |
| Ιταλία | 21,8 |
| Ελβετία | 20.8 |
| Αυστρία | 19,9 |
| Ολλανδία | 19,4 |
| Τουρκία | 19.2 |
| Σουηδία | 19.1 |
| Νορβηγία | 17,4 |
| Τσεχική Δημοκρατία | 16.3 |
| Ισραήλ | 16.1 |
| Ηνωμένες Πολιτείες | 15.1 |
| Καναδάς | 12.3 |
| Αυστραλία | 11,7 |
| Αργεντινή | 11,5 |
| Πολωνία | 11.4 |
| Ουγγαρία | 11,0 |
| Ηνωμένο Βασίλειο | 10,9 |





0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου