Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Clostridium

Ανοσοποίηση των πρόβατων κατά των νόσων που οφείλονται σε συγκεκριμένα κλωστρίδια

Ενδείξεις
Ανοσοποίηση των πρόβατων και των βοοειδών κατά των νόσων που οφείλονται στα ακόλουθα κλωστρίδια: Cl. chauvoei, Cl. novyi τύπος Β, Cl. septicum, Cl. sordellii και Cl. perfringens τύπος Α, C και D. Tο CLOSTRIDIUM® vac παρέχει ανοσία κατά του Cl. perfringens τύπος Β. Η ανοσία προέρχεται από το συνδυασμό των τύπων C (β ανατοξίνη) και D (ε ανατοξίνη). 

Ανεπιθύμητες Ενέργειες 
Το εμβόλιο περιέχει ένα ανοσοενισχυτικό που μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό οζιδίου στο σημείο της ένεσης, που όμως εξαφανίζεται έπειτα από λίγες εβδομάδες. Όπως όλα τα εμβόλια, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Στην περίπτωση αυτή να χορηγείται η κατάλληλη αντιισταμινική θεραπεία. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σοβαρή ή άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης, παρακαλείσθε να ενημερώσετε σχετικώς τον κτηνίατρό σας. ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ Πρόβατα, Βοοειδή Να μη χορηγείται σε αίγες. 

Δοσολογία
Υποδόρια ή ενδομυϊκά 2 ml. Πρώτος εμβολιασμός: ο εμβολιασμός και ο επαναληπτικός εμβολιασμός να γίνεται με διάστημα τουλάχιστον 6 εβδομάδων. Τα εγκυμονούντα ζώα πρέπει να εμβολιάζονται 21 ημέρες πριν από τον τοκετό. Έτσι, επιτυγχάνεται η μετάδοση ικανοποιητικής ποσότητας αντισωμάτων στα νεογέννητα μέσω του πρωτογάλακτος και παρέχεται παθητική ανοσία κατά της εντεροτοξιναιμίας κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων ζωής, εφόσον το έμβρυο θηλάσει κανονικά κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών της ζωής του. Τα νεογέννητα, από μητέρες μη εμβολιασμένες, να εμβολιάζονται από την ηλικία των 2 εβδομάδων. Τα νεογέννητα, από μητέρες εμβολιασμένες, να εμβολιάζονται από την ηλικία των 10 έως 12 εβδομάδων. Αναμνηστική δόση: μία χορήγηση κάθε έξι μήνες

Χρόνος Αναμονής 
Δεν απαιτείται.

Διατήρηση
Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία +2°C έως +8°C (ψυγείο), προστατευμένο από το φως. Διάρκεια ζωής μετά το πρώτο άνοιγμα: 8 ώρες Να μην καταψύχεται.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.