Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Oxytocin

Ορμονούχο ενέσιμο διάλυμα για πρόβατα.

Δραστική Ουσία
Oxytocin (10 I.U./ml)

Ενδείξεις
Το OXYTOCIN συνιστάται για την υποστήριξη του φυσιολογικού τοκετού, για να τονωθούν οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια της γέννας, σε ατονία μήτρας, μεταγεννητικές αιμορραγίες, κατακράτηση λοχείων, πρόπτωση μήτρας, επιτάχυνση της παλινδρόμησης της μήτρας, αγαλαξία νευρογενούς προέλευσης, ιδιαίτερα στις χοιρομητέρες μετά τη γέννα, ή σε περιπτώσεις ενδομητρίτιδας, η οποία πολύ συχνά συνοδεύεται από πυρετό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυται υποστήριξη της θεραπείας με αντιβιοτικό ευρέος φάσματος.

Αντεδείξεις
Η ωκυτοκίνη δεν πρέπει να χορηγείται σε περιπτώσεις δυστοκίας, που οφείλεται σε φυσικά αίτια π.χ. μεγάλο έμβρυο, αντικανονική προβολή του εμβρύου κλπ.

Ανεπιθυμητες ενέργειες
Δεν έχουν αναφερθεί.

Δοσολογία
Χορηγείται υποδόρια ή ενδομυϊκά 1-2 ml.

Χορήγηση
Να μη χορηγείται ποτέ μεγάλη δόση με την πρώτη ένεση, γιατί μπορεί να επιβραδύνει αντί να επιταχύνει τον τοκετό. Δεν πρέπει να χορηγείται, αν πρώτα δεν έχει διασταλεί ο τράχηλος, εξαιτίας του κινδύνου ρήξης της μήτρας. Στις περιπτώσεις που επιβάλλεται η ενδοφλέβια χορήγηση, οι παραπάνω δόσεις θα πρέπει να ελαττώνονται στο 1/3 τους και η ένεση να γίνεται με εξαιρετικά βραδύ ρυθμό. Για τη θεραπεία της αγαλαξίας μπορεί να αυξηθεί η δόση. Όταν η ωκυτοκίνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις μαιευτικής, μικρές δόσεις πρέπει να γίνονται στην αρχή και η πλήρης δόση πρέπει να γίνεται, μόνο αν δεν παρατηρηθούν αποτελέσματα μέσα σε 15 λεπτά.

Αναμονή
Η ωκυτοκίνη μεταβολίζεται ταχύτατα και δεν υπάρχει ανάγκη διατήρησης χρόνου αναμονής.

Διατήρηση
Να φυλάσσεται σε χώρο δροσερό και ξηρό προστατευμένο από το φως.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.