Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Πρόβατα Assaf

Τα πρόβατα Assaf είναι διασταύρωση του Awassi (Ισραηλίτικο πρόβατο γαλακτοπαραγωγής) και του East Friesland. Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ερευνητές του Γεωργικού Ινστιτούτου του Ισραήλ θέλησαν να βελριώσουν γενετικά το Awassi. Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξαν ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι 3/8 East Friesland και 5/8 Awassi. 

Η ιστορία συνεχίστηκε στην Ισπανία, σε μία κτηνοτροφική μονάδα στην Λεόν, στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Οι ισπανοί εισήγαγαν παρτίδες θηλυκών και αρσενικών Ασσάφ από το Ισραήλ, και δημιουργήθηκε η βάση της φυλής στην Ισπανία. Η διαδικασία της βελτίωσης της φυλής συνεχίζεται με μεγάλη ένταση έως σήμερα. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα το Ασσάφ να θεωρείται ως το πιο γαλακτοπαραγωγικό πρόβατο της Ευρώπης. Στην Ισπανία τα Ασσάφ εντοπίζονται σε 126 κτηνοτροφικές μονάδες και ο συνολικός αριθμός τους είναι 98.000.Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.