Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Enzovax


Εμβόλιο κατά της χλαμυδίωσης. Η χλαμυδίωση είναι μία μόνο από τις αιτίες αποβολής στα πρόβατα.

Περιγραφή
Ζωντανό λυοφιλοποιημένο εμβόλιο που περιέχει το εξασθενημένο στέλεχος 1Β της Chlamydia psittaci σε συγκέντρωση 105,5 - 107,4 IFU ανά δόση των 2 ml. Το εμβόλιο συνοδεύεται με  κατάλληλο διαλύτη για την ανασύστασή του.

Ενδείξεις
Eνεργητική ανοσοποίηση ευπαθών αμνάδων και προβατίνων, ως συμβολή στην πρόληψη της ενζωοτικής αποβολής ( αποβολές που οφείλονται σε λοίμωξη από Chlamydia psittaci ).

Αντενδείξεις
Να μην εμβολιάζονται έγκυες προβατίνες.
Να μη  χορηγείται στο διάστημα των 4 εβδομάδων πριν από την οχεία.
Να μην εμβολιάζονται ζώα που υποβάλλονται σε θεραπεία με αντιβιοτικά και ειδικά με τετρακυκλίνες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες
Τα πρόβατα είναι πιθανό να ανεβάσουν πυρετό για 2-3 μέρες.

Δοσολογία
Σε κάθε ζώο χορηγούνται 2 ml με υποδόρια ή ενδομυϊκή ένεση, κατά προτίμηση στη περιοχή του τραχήλου.

Εμβολιακό πρόγραμμα
Αμνάδες : από την ηλικία των 5 μηνών και άνω.
Προβατίνες : 1 έως 4 μήνες πριν από την οχεία.

Οδηγίες χρήσης
Τα φιαλίδια του εμβολίου και του διαλύτη να ανοίγονται λίγο πριν από την έναρξη του εμβολιασμού. Με τη βοήθεια σύριγγας μεταφέρετε 5 ml διαλύτη στο φιαλίδιο του εμβολίου και ανακινείστε ήπια μέχρι τη διάλυση του εμβολίου. Μετά από την πλήρη διάλυση μεταφέρετε όλο το περιεχόμενο του εμβολίου στη φιάλη του διαλύτη και ανακινείστε καλά. Φροντίστε ώστε κατά την ανάδευση να μη δημιουργηθεί αφρός στη φιάλη του διαλύτη. Το εμβόλιο να χορηγείται εντός 2 ωρών μετά από την ανασύστασή του. Ανακινείτε τη φιάλη κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.

Χρόνος αναμονής
Κρέας : 7 ημέρες

Φύλαξη
Το εμβόλιο φυλάσσεται στους 2o έως 8o C προστατευμένο από το φως. Να μην καταψύχετε. Ο διαλύτης μπορεί να διατηρηθεί σε συνθήκες περιβάλλοντος. Μετά την ανασύσταση το εμβόλιο θα πρέπει να χορηγηθεί το πολύ σε 2 ώρες.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.