Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Πρόβατα Awassi

Το Awassi εξελιχθεί ως μια νομαδική φυλή προβάτων μέσα στους αιώνες και με επιλεκτική αναπαραγωγή έγινε η μεγαλύτερη φυλή παραγωγής γάλακτος στη Μέση Ανατολή. Η φυλή είναι ήρεμη προς τον άνθρωπο, οπότε είναι πολύ εύκολος ο χειρισμός τους. Η διάρκεια αρμέγματος (αμελκτική) είναι από 4 έως 6 λεπτά. Η φυλή έχει τα πλεονεκτήματα της φυσικής ανθεκτικότητας, της ικανότητας βόσκησης και της ευκολίας τοκετού. Το Awassi είναι κατάλληλο για σύστημα λειμώνων, καθώς και μια λειτουργία τοκετό.

Το Awassi συνήθως είναι καφέ στο κεφάλι και στα πόδια ενώ στο υπόλοιπο σώμα έχουμε αποχρώσεις καφέ και άσπρου. Αλλά μπορούμε να συναντήσουμε και πρόβατα Awassi σε μαύρο, λευκό, γκρι ή στίγματα στο κεφάλι. Το τρίχωμά τους είναι σαν χαλί και δεν είναι στο ίδιο μέγεθος και πυκνότητα σε όλο τους το σώμα. Το κεφάλι είναι μακρύ και στενό. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Awassi είναι τα αυτιά που είναι αρκετά κρεμαστά. Η μύτη είναι κυρτή με τα περισσότερα κριάρια φέρουν κέρατα από 40 έως 60 cm μήκος. Οι προβατίνες συνήθως έχουν κέρατα. Ο λαιμός είναι αρκετά μακρύς.

Χαρακτηριστικά και απόδοση προβατίνων Awassi
Ύψος: 67 εκ.
Βάρος: 70 κιλά.
Πολυδυμία: 1,5%
Γαλακτοπαραγωγή: 500 λίτρα (210 ημέρες)
Λιποπεριεκτικότητα: 7-7.5%
Πρωτεΐνη: 6%

Χαρακτηριστικά κριαριών Awassi
Ύψος: 80 εκ.
Βάρος: 90 κιλά.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

4 σχόλια:

Xristos Milionis είπε...

καλημερα ζητω να αγορασω ενα κριαρι awassi καθαροαιμο τηλ. 6939430262 χρηστος ευχαριστο

Thanasis Kritikos είπε...

Ζητώ να αγοράσω ένα ζευγάρι καθαρόαιμα awassi τηλ. 6989558975 Θανάσης ευχαριστώ

xarula1 είπε...

Ζηταω να αγορασω 2κριγιαρια awassi καθαροεμα τηλ.6980426665 γιαννης ευχαριστω

Unknown είπε...

Καλησπέρα θα ήθελα να αγοράσω πρόβατα AWASSI

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.