Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Tylosin

Θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από μικροοργανισμούς ευαίσθητους στην τυλοζίνη και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση λοιμώξεων που οφείλονται σε μυκοπλάσματα.

Δραστική Ουσία: Tylosin base (200mg) 

Έκδοχα: Benzyl alcohol (20 mg), Sodium bisulphite (1 mg), Propylene glycol (400 mg), Sodium citrate (15 mg), Water for injection q.s (1 ml).

Χορήγηση: ενδομυϊκή 0,5 ml ανά 10 κιλά σωματικού βάρους. Η θεραπεία μπορεί να γίνει από 3 έως 5 ημέρες.

Χρόνος Αναμονής: για κρέας είναι 24 μέρες και για το γάλα δεν αναφέρει για πρόβατα (για αγελάδες είναι 5 ημέρες, όποτε μια αναμονή για 6 ημέρες είναι αρκετές). 


Ανεπιθύμητες ενέργειες: σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί ερεθισμός, ελαφρός κνησμός ή νέκρωση στο σημείο της ένεσης. Περιστασιακά αναφέρονται αλλεργικές αντιδράσεις που οφείλονται στην υπερευαισθησία στην τυλοζίνη. Σπανιότατα μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της καρδιακής συχνότητας και του ρυθμού των αναπνευστικών κινήσεων.


Περιγραφή: η τυλοσίνη είναι ένα μακρολιδικό αντιβιοτικό, κυρίως δραστικό κατά των Gram-θετικών βακτηριδίων και μυκοπλασμάτων συμπεριλαμβανομένων Staphylococci , Streptococci , Corynebacteria και ErysipelothrixΈχει ένα πολύ στενότερο gram-αρνητικών φάσμα δραστικότητας, αλλά έχει δειχθεί ότι είναι δραστικές έναντι Campylobacter coli, ορισμένων σπειροχαιτών και χλαμυδίων. Οι συνιστώμενες δόσεις τυλοσίνης έχουν συνήθως δράση βακτηριοστατική. Αναστέλλουν την πρωτεϊνική σύνθεση των ευαίσθητων μικροοργανισμών δια συνδέσεως με υπομονάδες των 50-S ριβοσώματος και με αναστολή του σταδίου μετατόπισης. Δηλαδή πιο απλά μουδιάζουν τα βακτήρια ώστε να δώσουν χρόνο στον οργανισμό να αναπτύξει την άμυνά του. 



Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.