Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ανάγκες προβάτων σε αερισμό

Ο καλύτερος τρόπος αερισμού είναι η νότια πλευρά να είναι εντελώς ανοικτή, η βορινή να έχει επαρκή ανοίγματα και ο κορφιάς της στέγης να διαθέτει ένα συνεχές άνοιγμα πλάτους 30 cm κατά μήκος του. Επίσης μια πιο εύκολη κατασκευή είναι η νότια και η βόρια πλευρά να είναι εντελώς ανοικτές ή με μεγάλα ανοίγματα. Απλά στη βορινή πλευρά πρέπει το χειμώνα να προσαρμόζεται ένας ανεμοφράκτης. Ο τρόπος κατασκευής εξαρτάται από τις συνθήκες της περιοχής τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Η πιο απλή κατασκευή είναι με φύλλα πολυαιθυλενίου τα οποία να απέχουν 10 έως 15 εκατοστά μεταξύ τους.

Το άνοιγμα τύπου φράκτη εξασφαλίζει την απαραίτητη ανανέωση του αέρα, δεν επηρεάζεται σημαντικά από την ταχύτητα του προσπίπτοντα ανέμου και δε δημιουργεί ανεπιθύμητα ρεύματα αέρα στο επίπεδο των ζώων.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ανάγκες των προβάτων για αέρα. Οι μετρήσεις είναι σε κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα.
ΧειμώναςΚαλοκαίρι
Ενήλικα20100-150
0-3 εβδομάδων315
3 εβδομάδων-απογαλακτισμός630




Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.