Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Dexamethasone

Κορτικοστεροειδές ενέσιμο διάλυμα για πρόβατα

Δραστική Ουσία
Δεξαμεθαζόνη (Dexamethasone) 2 mg ανά 1 ml διαλύματος

Ενδείξεις
Ενδείκνυται για τις εξής περιπτώσεις: οξοναιμία αγελάδων, αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, θυλακίτιδα και γενικά άσηπτες φλεγμονές του οστεοσυνδετικού ιστού. Επίσης, συνιστάται για την αλλεργική δερμάτωση και τις μη ειδικές δερματοπάθειες, καθώς και για γενικότερες αλλεργικές καταστάσεις και καταστάσεις έντονου stress ή shock. Σε συνδυασμό, τέλος, με αντιμικροβιακή αγωγή βοηθά στην αύξηση της ανοχής του οργανισμού σε τοξίνες που παράγονται σε οξείες λοιμώδεις καταστάσεις, όπως οξεία μαστίτιδα και λοιμώξεις νεαρών ζώων.

Αντενδείξεις
Να μη χορηγείται κατά τη διάρκεια της κυοφορίας εκτός των περιπτώσεων όπου επιδιώκεται διακοπή της. Να μη χορηγείται σε ζώα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, οστεοπόρωση, καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, φυματίωση και οξεία παγκρεατίτιδα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες
Η παρατεταμένη χορήγηση γλυκοκορτικοειδών μπορεί να προκαλέσει αιμορραγική διάρροια, ηπατοπάθεια, οξεία παγκρεατίτιδα, έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου. Η παρατεταμένη θεραπεία με γλυκοκορτικοειδή σε υψηλές δόσεις για περίοδο μερικών εβδομάδων μπορεί να προκαλέσει λειτουργική καταστολή του φλοιού των επινεφριδίων. Γι’ αυτό η διακοπή της θεραπείας θα πρέπει να γίνεται σταδιακά μειώνοντας τη δόση προοδευτικά. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σοβαρή ή άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν αναφέρεται στο παρόν φύλλο οδηγιών χρήσης, παρακαλείσθε να ενημερώσετε σχετικώς τον κτηνίατρό σας.

Δοσολογία
Η δεξαμεθαζόνη μπορεί να χορηγηθεί σε ποσότητα 1-2,5 ml ενδοφλέβια, ενδομυϊκά, υποδόρια και ενδοαρθρικά. Επίσης ενδοαρθρικά ή περιαρθρικά η δεξαμεθαζόνη χορηγείται μπορεί να χορηγηθεί σε ποσότητα 1-5 ml σε μεγάλα ζώα και 0,25-2,5 ml σε μικρά ζώα.  Γενικά, η δοσολογία πρέπει να προορίζεται κατά περίπτωση και ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου. Συνήθως, υψηλές δόσεις απαιτούνται σε οξείες καταστάσεις, ενώ σχετικά μικρότερες δόσεις απαιτούνται κατά τη διάρκεια παρατεταμένης θεραπείας. 

Χρόνος Αναμονής
Κρέας: 8 ημέρες
Γάλα: 2 ημέρες


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.