Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Ερώτηση: Λιποπεριεκτικότητα

Ερώτηση: Εξαρτάται η λιποπεριεκτικότητα από το στάδιο του αρμέγματος. Έχω παρατηρήσει ότι όσο καλύτερα απαρμέγω τα πρόβατα τόσο καλύτερα λιπαρά έχω.

Απάντηση: Στην αρχή του αρμέγματος το γάλα περιέχει λιγότερα και μικρότερα λιποσφαίρια από ότι το γάλα που λαμβάνεται κατά το τέλος του. Η σημαντική αύξηση του μεγέθους των λιποσφαιρίων προς το τέλος του αρμέγματος αυξάνει την λιποπεριεκτικότητα του γάλακτος. Όταν αρμέγετε με το χέρι θα έχετε παρατηρήσει ότι το τελευταίο γάλα είναι πιο πηκτό.

Όσο αφορά την γαλακτική περίοδο παρουσιάζονται μεταβολές όσον αφορά το μέγεθος και τον αριθμό των λιποσφαιρίων (καθώς η γαλακτική περίοδος προχωρεί τα λιποσφαίρια γίνονται σχετικά μικρότερα και αυξάνεται ο αριθμός τους).   Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.