Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Απάρμεγμα προβάτων (στράγγισμα με το χέρι)

Ο μαστός του προβάτου θα πρέπει κάθε φορά που αρμέγεται να εκκενώνεται πλήρως. Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβατο δεν θα μπορέσει να διατηρήσει την υψηλή του γαλακτοπαραγωγή αλλά ακόμη χειρότερα να οδηγηθεί σε μαστίτιδα. Ειδικά στα πρόβατα που έχουν μαστό όπως στην εικόνα στα σημεία που έχουμε σημειώσει με 1 σχηματίζονται ένα είδος τσέπης όπου συγκεντρώνεται γάλα το οποίο θα πρέπει να απομακρυνθεί. Για να πετύχουμε την πλήρη εκκένωση κάνουμε μάλαξη με την μηχανή και στράγγισμα με το χέρι.
Στην μάλαξη με την μηχανή αφού εφαρμόσουμε τα θύλαστρα της μηχανής και ενώ έχει σταματήσει η ροή του γάλακτος (μετά από 40-50 δευτερόλεπτα) μαλάζουμε τους μαστούς ώστε να φύγει όλη η ποσότητα γάλακτος. 

Το στράγγισμα με το χέρι δεν χρειάζεται στις περιπτώσεις που ο μαστός εκκενώνεται καλά μόνο με την μηχανή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σημαδέψετε τα πρόβατα που απαιτούν στράγγισμα και να το εφαρμόζεται.
    


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.