Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Ηλεκτρολύτες στα πρόβατα


Οι ηλεκτρολύτες (electrolytes) είναι χημικές ουσίες οι οποίες μέσα σε διαλύματα έχουν την ιδιότητα να άγουν ηλεκτρισμό. Η παρουσία του είναι απαραίτητη ώστε να συσπαθούν οι μύες, δηλαδή κίνηση, αναπνοή, κυκλοφορία του αίματος κτλ. Φροντίζουν για την υγεία αλλά και για την ομορφιά μέσω της ανανέωσης των κυττάρων. Ανανεώνουν τα κύτταρα του δέρματος και ρυθμίζουν την ενυδάτωση του σώματος μέσω των κυτταρικών μεμβρανών. Κρατούν σε άριστη κατάσταση τόσο τα νεφρά όσο και τα νεύρα. Οπότε η διατήρηση των επιπέδων των ηλεκτρολυτών στις σωστές τιμές είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.

Σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας (πολύ ζέστη), το σώμα του προβάτου λόγω της έντονης εφίδρωσης και της αναπνοής αποβάλλει ένα μεγάλο ποσό νερού που εμπεριέχει και ηλεκτρολύτες. Αν η απόρριψη των ηλεκτρολυτών ενταθεί ενδεχομένως θα εμφανισθεί έντονη κόπωση, ζαλάδα, κοιλιακές κράμπες με  πιο συχνό φαινόμενο, τις πρωινές κράμπες στη περιοχή των χεριών ή των ποδιών.

Οι ηλεκτρολύτες βοηθούν στην σωστή οξυγόνωση του αίματος και στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Αυτό σημαίνει ότι προκαλλούν την αποβολή της τοξικότητας των υγρών και την υπεραιμάτωση των ιστών, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη μείωση του σωματικού λίπους, σε συνδυασμό με την ακολουθία μίας ισορροπημένης διατροφής.


Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε νέα μας στο email σας.

Στο email μας μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, αγγελίες και ερωτήσεις. Αν έχετε ποιμνιοστάσιο, μπορούμε να σας κάνουμε και ένα αφιέρωμα μέσα στο blog μας αν μας στείλετε υλικό. Διαφορετικά μπορείτε απλά να σχολιάσετε το άρθρο παρακάτω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 
Cheap Web Hosting | Top Web Hosts | Great HTML Templates from easytemplates.com.