TDN (kg) = kg Εύπεπτη Ακατέργαστη Πρωτεΐνη (DCP)
+ 2,25 × kg Εύπεπτο Αιθέριο Eκχύλισμα (DEE)
+ kg Εύπεπτοι Υδατάνθρακες (DCHO).
Σε μια υπέροχη φάρμα σε ένα αγροτικό χωριό των Σερρών ξεκίνησε η δημιουργία μιας δυναμικής μονάδας παραγωγής γάλακτος βασισμένη πάνω σε πρόβατα Assaf.
Η φάρμα μας βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό αγροτικό χωριό του νομού Σερρών. Είναι κατασκευασμένη με ξύλο.
Η εκτροφή των προβάτων γίνεται με τροφές δική μας παραγωγής ώστε να είναι απόλυτα ελεγμένο το προϊόν που παράγουμε.
Σύνθεση (% ΞΟ) | Κριθάρι | Ελαιοκράμβη | Βρόμη | Σιτάρι |
Πρωτεΐνη | 3.62 | 6.53 | 5.34 | 2.33 |
Λίπος | 1.91 | 0.69 | 1.65 | 1.59 |
Άμυλο | 0.11 | 0.34 | 0.12 | 2.58 |
Λιγνίνη | 17.13 | 14.15 | 12.85 | 13.88 |
Κυταρίνη | 33.2S | 42.39 | 37.60 | 34.20 |
Ημικυτταρινη | 20.36 | 16.41 | 23.34 | 23.68 |
Τέφρα | 2.18 | 2.10 | 2.19 | 2.36 |
Υγρασία | 5,5 - 7,2 |
Λάδι | 5,5 - 7,5 |
Αζωτούχες ουσίες | 25,5 - 29,5 |
Ελεύθερες αζώτου ουσίες | 29,0 - 32,0 |
Ίνες | 18,0 - 21,5 |
Τέφρα | 4,8 - 6,0 |
Γκοσυπόλη | 0,03 - 0,08 |
Κύρια ανάλυση | Μονάδα | Πίτουρα Σίτου | Σιτάρι |
Ξηρά Ουσία (ΞΟ) | % Τροφή | 87.0 | 87.0 |
Ακατέργαστη πρωτεΐνη | % ΞΟ | 17.3 | 12.6 |
Ακατέργαστες ινώδεις ουσίες | % ΞΟ | 10.4 | 2.6 |
NDF | % ΞΟ | 45.3 | 13.9 |
ADF | % ΞΟ | 13.5 | 3.6 |
Λιγνίνη | % ΞΟ | 3.8 | 1.1 |
Αιθερικό εκχύλισμα | % ΞΟ | 3.9 | 1.7 |
Τέφρα | % ΞΟ | 5.6 | 1.8 |
Άμυλο (πολωμέτρηση) | % ΞΟ | 23.2 | 69.1 |
Ολικά σάκχαρα | % ΞΟ | 7.1 | 3.2 |
Μικτό ενέργειας | MJ / kg ΞΟ | 18.9 | 18.2 |
Συστατικά | Σόγια | Ρεβίθια | Φακή | Μττιζέλια | Κουκιά | Κριθάρι |
Πρωτεΐνη (ΝΧ6.25) % | 44 | 23.5 | 24,2 | 23.8 | 24 | 11.6 |
Λάδι % | 0.8 | 7.4 | 1.3 | 1.3 | 1.2 | 1.8 |
Ίνες % | 7.3 | 3.1 | 3.8 | 5.5 | 6.7 | 5.1 |
Υδατάνθρακες % | 20 | 57.0 | 59,7 | 56,6 | 57,3 | 70.5 |
Άμυλο % | 4.4 | 50 | 53 | 49 | 52 | |
Σάκχαρο % | 7.0 | 6.7 | 7.6 | 5.3 | ||
Ασβέστιο % | 0.29 | 0.25 | 0.11 | 0.11 | 0.03 | |
Φώσφορος % | 0.65 | 0,26 | 0.42 | 0,15 | 0.36 | |
Κάλλιο % | 1.00 | 0,80 | ||||
Σίδηρος mg/100gr σττόρου | 2.2 | 7.0 | 4.4 | 4.2 | ||
Αναστολέας τρυψίνης σε μονάδες/mg αλέσματος | 40.0 | 6.19 |
Νερό | 80.70 | g |
Ενέργεια | 108 | kcal |
Πρωτεΐνη | 5.98 | g |
Ολικό Λίπος (fat) | 7.00 | g |
Τέφρα | 0.96 | g |
Υδρογονάνθρακες | 5.36 | g |
Ίνες | 0.0 | g |
Μέταλλα | ||
Ασβέστιο (Ca) | 193 | mg |
Σίδηρος (Fe) | 0.10 | mg |
Μαγνήσιο Mg | 18 | mg |
Φώσφορος (P) | 158 | mg |
Κάλιο (K) | 137 | mg |
Νάτριο (Na) | 44 | mg |
Ψευδάργυρος (Zn) | 0.54 | mg |
Χαλκός (Cu) | 0.046 | mg |
Μαγγάνιο (Mn) | 0.018 | mg |
Σελήνιο (Se) | 1.7 | μg |
Βιταμίνες | ||
Ασκορβικό Οξύ (C) | 4.2 | mg |
Θειαμίνη | 0.065 | mg |
Ριβοφλαβίνη | 0.355 | mg |
Νικοτινικό οξύ | 0.417 | mg |
Παντοθενικό οξύ | 0.407 | mg |
B-6 | 0.060 | mg |
Φυλλικό οξύ | 7 | µg |
Φολικό οξύ | 0 | µg |
B-12 | 0.71 | µg |
Ρετινόλη | 44 | µg |
A | 147 | IU |
Λιπίδια | ||
Λιπαρά οξέα, συνολικά κεκορεσμένα | 4.603 | g |
Λιπαρά οξέα, συνολικά μονοακόρεστα | 1.724 | g |
Λιπαρά οξέα, συνολικά πολυακόρεστα | 0.308 | g |
Χοληστερόλη | 27 | mg |
Αμινοξέα | ||
Τρυπτοφάνη | 0.084 | g |
Θρεονίνη | 0.268 | g |
Ισολευκίνη | 0.338 | g |
Λευκίνη | 0.587 | g |
Λυσίνη | 0.513 | g |
Μεθειονίνη | 0.155 | g |
Κυστίνη | 0.035 | g |
Φαινυλαλανίνη | 0.284 | g |
Τυροσίνη | 0.281 | g |
Βαλίνη | 0.448 | g |
Αργινίνη | 0.198 | g |
Ιστιδίνη | 0.167 | g |
Αλανίνη | 0.269 | g |
Ασπαρτικό οξύ | 0.328 | g |
Γλουταμινικό οξύ | 1.019 | g |
Γλυκίνη | 0.041 | g |
Proline | 0.580 | g |
Σερίνη | 0.492 | g |
Στάδιο Ανάπτυξης | ΞΟ (%) | ΑΠ (% ΞΟ) | ΑΙΟ (% ΞΟ) |
Βλαστός (30 cm) | 14.4 | 24.6 | 20.1 |
Βλαστός (60 cm) | 15.6 | 22.5 | 24.0 |
Μπουμπούκι | 17.6 | 19.3 | 29.9 |
Πρώιμη ανθοφορία | 18.9 | 17.8 | 31.5 |
Αριθμός Κοπής | ΞΟ (%) | ΑΠ (% ΞΟ) | ΑΙΟ (% ΞΟ) |
2η κοπή | 19.3 | 22.2 | 28.6 |
3η κοπή | 21.0 | 24.1 | 26.1 |
4η κοπή | 19.1 | 25.9 | 20,7 |
Επεξεργασία | ΞΟ (%) | ΑΠ (% ΞΟ) | ΑΙΟ (% ΞΟ) |
Νωπή | 16.2 | 20.6 | 27.4 |
Σανός Αέρα | 85.0 | 18.5 | 31.1 |
Σανός Λιαστός | 85.0 | 17.4 | 35.1 |
Ενσίρωση | 18.7 | 19.0 | 30.0 |